Title Image
Stap 1. De kennismaking

Om je goed te kunnen helpen wil ik je graag goed leren kennen. Jouw wensen en toekomstplannen staan centraal. Wil je een huis kopen? Of je hypotheek aanpassen? Dan is het handig om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Het is mogelijk zelf je maximale hypotheek te berekenen, maar ik doe het graag voor je! Wil je na het gesprek dat ik voor je aan de slag ga, dan stel ik een opdracht tot dienstverlening op. Hierin staat wat ik voor je ga doen en welke kosten daaraan verbonden zijn.

Stap 2. De inventarisatie en analyse

In deze stap analyseer en verwerk ik jouw gegevens. Een belangrijk uitgangspunt voor het advies is, wat je per maand aan lasten kunt en wilt betalen. Inkomensrisico’s breng ik in kaart. Zo kan ik je maximale hypotheek berekenen na een wijziging in je inkomen, door bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid. Na een vergelijking van rentes en voorwaarden, maken we de keuze voor de hypotheek die het beste bij jou past. Deze analyse neem ik uitgebreid met jou door.

Stap 3. Het advies

Nu we je wensen en situatie goed in beeld hebben, stel ik het persoonlijk Adviesrapport voor je op. Deze stuur ik je per mail toe, zodat je het rustig kunt lezen. Opgenomen in het rapport zijn de uitgangspunten voor het advies en waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt. In het adviesgesprek neem ik alles met je door en kun je eventuele vragen stellen. Zo komen we samen tot een bij jou passend advies.

Stap 4. De offerte

Als je het eens bent met het gegeven advies, regel ik de offerte voor je. Voor de hypotheek ontvang je eerst ter ondertekening een rente-aanbod. Hierin staan de benodigde documenten voor jouw hypotheekaanvraag. Als je dat wilt, regel ik meteen de aanvraag voor de eventuele verzekeringen voor je. Na een positieve beoordeling wordt er een definitieve offerte uitgebracht.

Stap 5. Notaris

Als je de definitieve offerte hebt getekend, stuurt de geldverstrekker de stukken naar de notaris en kan je een afspraak maken. Ik controleer voor jou de eventuele polis(sen), hypotheekakte en notarisafrekening. En dan, na het tekenen van de aktes, is het zover, de woning staat daadwerkelijk op jouw naam. Tijd om te verhuizen!

Stap 6. Contact tijdens looptijd contract

Ook nádat de hypotheek is afgesloten kun je rekenen op mijn hulp. Ik informeer jou tijdens de looptijd van het contract over belangrijke wijzigingen in het product en/of relevante wetgeving. Een financieel advies is een momentopname. Wijzigingen in jouw persoonlijke situatie, kunnen een reden zijn om het oorspronkelijke advies aan te passen. Neem contact op!

Deze website gebruikt Cookies (link met meer info) om jou de beste gebruikersvriendelijkheid op deze website te geven. Klik op 'Accepteer' om akkoord te gaan.